Pagini

miercuri, 7 martie 2012

Nu doarme noaptea?

 
In primele doua luni de viata, bebelusul se va trezi din trei in trei ore pentru a se hrani, ulterior acestei perioade, trezirile se vor rari. Daca insa acest lucru nu se intampla putem apela la cateva trucuri:

1. Incercam un program de somnic, hranire si joaca pe timpul zilei astfel incat sa prelungim cat mai mult ora de culcare, de preferat in jurul orei 22 cand bebelusul poate lua si masa. Pe timpul noptii daca se trezeste este de preferat sa-i dati sa bea apa sau ceai, masa de lapte sa fie luata abia de dimineata la ora 6. Daca bebelusul solicita o masa si pe timpul noptii aceasta nu ar trebui sa fie mai devreme de ora 4. Aceasta solicitare poate fi identificata daca  bebelusul plange chiar si dupa ce i-ati oferit apa sau ceai.

2. Inainte de culcare ii asezam tetina in gura si i-o scoatem dupa ce acesta a adormit

3. Avem grija ca bebelusul sa nu fie infofolit, desi frigul il deranjeaza mai mult decat caldura, bebelusul se poate trezi peste noapte din cauza senzatiei de sete.

4. Dupa masa de seara sa avem grija ca bebelusul sa dea gazele afara, altfel peste noapte ne putem trezi cu dureri de burtica.

5. Putem apela la o baita calda si reconfortanta si un masaj relaxant, puteti introduce in uleiul de masaj o picatura de ulei de lavanda este relaxant si are un miros placut, toate acestea bineinteles inainte de masa de seara.

6.  Aveti grija ca in camera copilului, inainte de culcare sa fie o temperatura potrivita si peste noapte este la indemana o lampa de veghe.

Sfat

Daca pe timpul noptii se trezeste, rezumati-va la al hrani, nu il luati in brate. Daca incepe sa planga nu alergati intr-un suflet, dar nici nu-l lasati prea mult. Cand ajungeti la patut incercati sa-l linistiti cu vocea si miscari usoare pe burtica.

Nu exista o varianta exacta pentru ca bebelusul vostru sa doarma pe tot parcursul noptii, important este ca voi sa depistati care sunt problemele lui si cu timpul sa le rezolvati sau sa le corectati daca este cazul. Important este ca mama sa nu se simta vinovata sau descurajata daca se afla in aceasta ipostaza si cere un sfat sau o sugestie din partea medicului pediatru. Un somn linistit pentru copil reprezinta un somn linistit si pentru mama.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu