Pagini

luni, 21 ianuarie 2013

Primul dintisor

Primul dintisor poate sa apara inca de la varsta de 4 luni, asa ca daca depistati urmatoarele simptome:
usoara febra, agitatie, planset, isi musca degetelele exista posibilitatea ca acestea sa fie primele semne ale aparitiei dentitiei. Totodata pe suprafata gingiei se poate observa o dunga subtire, ca o mica incizie, care reprezinta punctul prin care dintele strapunge gingia. Pentru aceasta situatie trebuie sa aveti la indemana un gel de calmare (Calgogel) sau jucarii pentru dentitie care se tin in frigider sau banalul morcov, de dimensiuni mai mici pe care il spalam, il infasuram in tifon si il tinem la frigider.

Dupa ce apar primii dintisori este recomandat sa vorbiti cu medicul pediatru in privinta perierii si intretinerii dintisorilor bebelusului. In principiu se pot achizitiona de la farmacie periute de dinti din silicon care se introduc pe degetul aratator al mamei si cu miscari de sus in jos, spalam dintisorii copilului.

Mai tarziu pot fi folosite periutele normale de dinti specifice varstei de 06+ luni.

Este foarte important, ca odata cu aparitia dentitiei si diversificarea alimentatiei sa repsectam un program de igiena a danturii pentru preventia aparitiei cariei dentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu